I början av 2001 bildades Subsonic av Lisa Nyström (heter hon inte längre utan Lisa Walter) och mig. Grundtanken var att producera ett låtmaterial som vi gillade och sedan plocka in folk i bandet så att vi kunde börja spela in live. Fyra EP:s gjordes under namnet Subsonic.

2003 förvandlades Subsonic till Subsonic Mind. Jolene Fredricson satte sig bakom trummorna, Niklas Nord hängde på sig basen. EP:n ”Connected” spelades in.

Niklas tröttnade på att spela bas, och skaffade sig en gitarr och en sampler. Detta skedde 2004. Jimmy Dahlgren tog över basen i bandet.

Under 2004 släpptes EP:n ”Under Your Skin”.

Med en fem man (tre män och två kvinnor om man ska vara nogräknad) stark livesättning började det rulla på med spelningar, både i Sverige och Norge. Subsonic Mind gjorde en miniturné tillsammans med norska Zensor och isländska Brain Police. Vi spelade på Island, i Norge och i Sverige.

Vi tillbringade ett antal veckor i en studio i Göteborg och första albumet ”Escaping Elephants” föddes.

I mars 2006 hoppade Niklas av. Bandet gjorde ett par spelningar som kvartett. Sedan somnade Subsonic Mind in för gott. Eller? Planer finns på att göra en cd med bandet Subsonic Leftovers, bestående av Lisa Walter (som hette Lisa Nyström förut) och mig. Vi får se...